AcidStain® Jedkan beton

Jedkanje je obarvanje betonskih površin s kislinami na osnovi kovinskih soli, ki prodrejo v beton in kemično spremenijo njegovo barvo.

Na ta način dosežemo edinstvene in trajne barvne učinke, ki so zelo podobni odtenkom naravnega kamna ali patini, ki jih je načel zob časa. Rezultat obarvanja vsake površine je edinstven in ga ne moremo ponoviti z drugimi barvnimi sistemi. Beton tako izgubi svoj klasični izgled in dobi bogato naravno lepoto.

Jedkani beton je pritegnil številne arhitekte, oblikovalne studie in dekoraterje. Predstavlja dober stilski element v zasebnih bivalnih hišah, poslovnih prostorih, trgovinah, restavracijah, galerijah, barih in nočnih klubih, hotelih in nakupovalnih središčih.

Zahvaljujoč prilagodljivosti izdelka in tehnologijam, sta načrtovanje in izvedba vsakega projekta prilagojena namenu in potrebam prostora. V skladu z navedenimi merili in dodatnimi zahtevami oz. željami  naročnika lahko spreminjamo in prilagajmo sestavo in obliko podlage, vrsto teksture ter način oz. tehniko površinske obdelave.

AcidStain®

Praktično in enostavno vzdrževanje. Kislinsko obdelana tla so trpežnejša in odpornejša proti odrgninam in precej bolj kakovostna kot betonska tla, obarvana z akrilnimi ali drugimi vrstami barv na osnovi smol, ki hitreje zbledijo ali razpadejo.

Zaradi kemične reakcije kisline Ideal Work® z betonom, postane kislina integralni del površine. Na ta način obdelana tla niso več izpostavljena bledenju, obrabi, pokanju ali luščenju.

Tehnologijo jedkanja lahko uporabimo tudi na ostalih površinah: stopnicah, stenah, pultih. Izkušeni arhitekti z materialom ustvarjajo edinstvene ambiente.

Vzorci AcidStain®

Ostale vzorce in možnosti jedkanja s kislinami najdete v katalogu. 

Prednosti

  • Edinstven in originalen izgled

  • Uporabljamo jih lahko brez omejitev ali prekinitev.

  • Staro podlago lahko obnovimo brez odstranjevanja starih slojev.

  • Hiter in čist postopek

  • Minimalna debelina nanosa: debelina podlage ostane enaka.

  • Visoka odpornost proti obrabi

Stopite v novo dobo minimalizma in preprostosti. Pokličite nas, 070 766 766 ali oddajte povpraševanje.