KAJ SO DEKORATIVNI PREMAZI?

Mikrocement, Microtopping ali Dekorativni beton je sodobni tankoslojni premaz na osnovi cementa in smol. Mikrocementi se med seboj razlikujejo v kemijski sestavi kar omogoča številne možnosti za aplikacijo. Od mokrih do zunanjih površin, dekorativnih sten in bazenov.  

Neponovljiva lepota

Za vse tiste, ki jih ne pritegne masovna proizvodnja. Za vse, ki cenijo unikatne, ročno izdelane izdelke. Za vse ljudi, ki cenijo ustvarjalne strokovnjake z vizijo in željo po ustvarjanju neponovljivega, trajnega in minimalistično zasnovanega prostora. Za vse posameznike, ki dajejo prednost kakovostnemu materialu in ustvarjalno volji. Navdihuje nas narava s svojo nepopolno popolnostjo. Skupek barvnih učinkov, zaključnih slojev in ročno ustvarjenih potez se združi v neponovljiv izdelek z dušo, namenjen prav vam.

Mikrocement - Microtopping

Inovativna rešitev, ki obnovi podlago v debelini nanosa do 3 mm. Microtopping je brez vmesnih prekinitev (fug), bistvena prednost pa je njegov edinstven videz, saj se vsa dela opravi ročno. Poznamo več tehnik nanašanja in široko paleto barvnih vzorcev.

 

Zaradi svojevrstne kemijske sestave lahko material nanašamo na tako rekoč sleherno podlago.

 

Osnovne sestavne komponente Mikrocementa so visokokakovostni polimeri in kremenova polnila z dodatkom tekočih pigmentov za doseganje želenega barvnega odtenka in zaključkov.

 

Sistem tankoslojnega premaza Microtopping zaključimo z dvokomponentnim poliuretanskim premazom, ki zagotovi vodotesnost in odpornost končnega izdelka.

Microtopping je odporen proti vremenskim vplivom, nizki oz. visoki temperaturi, dobro prenaša udarce. Je vodotesen, odporen proti UV žarkom in enostaven za čiščenje. Material »se ne lupi« oz. ne odstopa od površine.

 

Trajnostna rešitev za vse vrste pohištva, še posebej tistega, ki je izpostavljeno vlagi. Microtopping se odlično ujame s talnim gretjem. Uporabimo ga lahko kjer koli: doma, v poslovnih prostorih, pisarnah, trgovskih centrih, šolah, bolnišnicah, restavracijah, wellness centrih ipd.

Primeren je za uporabo v kopalnicah, na tleh in stenah, na kuhinjskih pultih, v koritih, na stebrih in dekorativnih stenah, na kaminih, mizah, na sprehajalnih poteh, dvoriščih ipd.

Trgovina Mikrocementa - Cemher

Okvirni čas, potreben za izvedo projekta: 5–7 dni.

Postopek izdelave dekorativnega betona je delno odvisen od izbire vizualnega zaključka.

Tip dekorativnega betona izbiramo glede na prostor in njegovo namembnost.

Priporočamo, da najprimernejši izdelek predlaga pooblaščeni svetovalec.

Material je na voljo v različno grobih strukturah in številnih barvnih odtenkih.

Prednosti

  • Mikrocement je izjemno tanek (1–3 mm), trden, odporen in vodotesen.

  • Izjemna prednost so neskončne linije brez vmesnih spojev (fug) in stikov med steno in tlemi.

  • Zaradi zaključnih premazov je izredno enostaven za čiščenje.

  • Odlično prevaja toploto, primeren za površine s talnim gretjem.

  • Ne drsi, zmanjšuje tveganje za padce na mokri površini.

  • Sodoben minimalistični element, ki obogati izgled in vrednost vašega prostora.

  • Poveča občutek odprtega prostora, odličen za kombiniranje s pohištvom in ostalo dekoracijo.

Stopite v novo dobo minimalizma in preprostosti. Pokličite nas, 070 766 766 ali oddajte povpraševanje.